Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, February 4, 2010

Superchubby woog op het moment van schrijven 182.00 kg (bmi: 54.35).

De chirurg, de plastisch chirurg en de internist
Het lijkt wel het begin van een grap deze titel maar dat is het niet. Het is wel degelijk serieus werk dat ik met de heren te bespreken had.

De chirurg
Allereerst belde dinsdag de chirurg van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis me op met een update van de procedure om het blok aan mijn been te verwijderen. Hij had een email gekregen van de plastisch chirurg. Deze gaat de operatie zelf doen zonder dat de chirurg er bij hoeft te zijn. Dat betekend dat de operatie doorgaat? Maar wat gebeurt er dan precies? Daar kon de chirurg geen antwoord op geven. De coördinatie en alles ligt bij de plastisch chirurg. De chirurg heeft verder geen invloed of iets met deze ingreep hierbij. Dus die kan geen antwoord op de specifieke details van de ingreep geven.

De plastisch chirurg
Oké, bellen met de polikliniek van de plastisch chirurg dus. Daar herkenden ze mijn naam dus hoefde ik mijn verhaal niet nog een keer te zeggen. Dat is wel zo prettig. De assistente zei dat ik het beste Nazia van de planning kon bellen. Ze had het even zelf geprobeerd maar ze was even van de afdeling af. Of ik een kwartiertje later weer terug kon bellen. Ja hoor, geen punt. Vol spanning bel ik dus een kwartier later (geen minuut later!) terug naar het doorkiesnummer van de planning. Daar hoorde ik dat Nazia ziek naar huis was gegaan. Tsja en weet u er iets van? Nee, ze kon niet precies zeggen over het hoe en wat omdat zij de planning doet voor een totaal andere afdeling. Waarschijnlijk is Nazia weer terug de volgende dag. Oke, nog een nachtje slapen dus voor ik het nieuws hoor. Wel spannend maar goed dat kan nog wel.

De volgende dag woensdag was ik nog niet teruggebeld dus bel ik zelf even. Nazia is weer beter en zegt dat ik niet op de wachtlijst sta. Oh?! Waarom niet? Dat kon ze niet zeggen. Daar moest ik de polikliniek van de plastisch chirurg over spreken. Krijg een beetje het gevoel van het kastje en de muur. Ik dus weer doorverbonden met de assistente van de plastisch chirurg. Die kon geen specifieke antwoorden geven. Ja waarom ik nog niet op de wachtlijst sta kon er ook aan liggen dat ik nog geen goedkeuring heb van de ziektekostenverzekering. Die komt namelijk volgende week woensdag langs. Maar wat gaat er dan specifiek gebeuren? Dat is me nog niet duidelijk. Ik krijg een belafspraak met de plastisch chirurg. Eerst zou het volgende week donderdag zijn maar dan heb ik niets tegen Agis te vertellen als ze woensdags langs komen. Gelukkig kan het ook morgen. Dan kan ik aan het einde van de middag bellen. Oke, nog een nachtje slapen dus. Verder nieuws komt dus later vandaag

De internist
Gisteravond belde dan ook de internist over mijn 3-maandelijkse bloedcontrole. Daar heb ik een paar weken geleden al 11 buisjes bloed voor afgestaan die op van alles en nog wat getest worden. Dat gebeurt regelmatig om in de gaten te houden of alle vitaminen, mineralen en andere waarden binnen de marges zijn. Meestal is dat precies in het midden van de waarden. Alles prima in orde.

Maar deze keer had ik gevraagd of dr. Dave een week eerder wilde bellen dan gepland. Ik voel al een tijdje dat het niet goed gaat. Mijn stem is heel hees geworden, mijn zicht is slechter, mijn geheugen laat me soms in de steek, ik heb weinig energie en mijn gewicht gaat alle kanten in. De ene week 7 kilo eraf en de volgende alweer 8 kilo erbij. Daardoor zit ik al een paar maanden op een plateau.

Vanwege mijn hese stem ben ik gaan zoeken op Google met heesheid en afvallen. Mijn drastische gewichtsverlies kan natuurlijk effecten hebben op van alles. Als je daarop zoekt dan vindt je een hoop over de gevreesde ziekte kanker. Maar dat heeft te maken met onverwacht afvallen. Bij mij is bekend waardoor ik afval, mijn scopinaro operatie.

Maar ik zag wel dat de schildklier hier een belangrijke factor in is. Ik dus zoeken naar symptomen van een verstoorde schildklier. Die lijst kwam wel heel veel overeen met wat ik zelf al gemerkt had aan mezelf. Dus mijn vrees was dat mijn schildklier in de war is geraakt. Dat was dus mijn eerste vraag aan de internist. Hij zei dat mijn heesheid niet door de schildklier kwam, maar door een bijwerking van de operatie. Bij sommigen die een duodenal switch of scopinaro operatie hebben gehad kan reflux voorkomen. Daarbij komt door de verkleinde maag gedurende de nacht maagzuur terug in de slokdarm. En daardoor komt het ook bij de stembanden. De heesheid wordt veroorzaakt doordat het maagzuur daar aanvreet. Dat is ook de reden dat ik zo enorm dorstig ben. Ik krijg nu kleine zakjes poeder waarvan ik een soort ranja moet maken en ’s morgens vroeg en ’s avonds vlak voor het slapen in moet nemen. Daarmee moet het opgelost worden.

Toen zei dokter Dave “Maar Eric, het belangrijkste nieuws is dat je een diabeet bent”. WAT?! Ik schrik me het lamlazerus. Dit heeft behoorlijk veel gevolgen. Zeker voor iemand die een hekel heeft aan naalden. Dokter Dave gaat door met een hoop dingen die er nu geregeld moeten worden. Ik luister half omdat ik nog in een waas ben. Ik moet langs komen in zijn ziekenhuis omdat het nogal veel voeten in de aarde heeft. Oke, dat moet dan maar. Als ik weer een beetje helder ben vraag ik aan welke waarden je ziet dat ik diabeet ben. Ik heb de resultaten ook voor me maar zie geen getal dat daarop wijst. Dokter Dave checkt zijn lijst en komt ineens ergens achter. Hij heeft de verkeerde gegevens voor zich! Dat is van een andere patiënt. Hij verontschuldigd zich vele malen. Ik vind het prima, het enige dat mij uitmaakt is dat ik géén diabeet ben. Gelukkig!

Hoe zit het met mijn schildklier? Die is inderdaad aan de hoge kant. Daar moet wat aangedaan worden. Ik krijg daar Thyrax voor. Het verklaart in ieder geval waarom mijn gewicht zo raar gedaan heeft de afgelopen maanden. Ik deed alle pogingen om tezamen met de scopinaro om mijn gewicht naar beneden te krijgen. En de schildklier deed alles om het weer omhoog te krijgen. Een echte veldslag is er dus gaande in mijn lichaam geweest. Hoop dat met het medicijn mijn schildklier weer normaal wordt en dat ik weer afval zonder de tegenwerkingen van de schildklier.

In ieder geval heb ik het voor mekaar gekregen om mijn gewicht op een plateau te houden. Het had net zo goed naar boven kunnen schieten naar de 200 of God forbid terug naar de 300. Dankzij doorzettingsvermogen is dat niet gebeurd. Ik ben nog steeds de 120 kilo kwijt. Doorzetten en vasthouden aan je doel dat is de sleutel van succes. Zowel zakelijk als privé. Hou de moed erin!

:superchubby:

Update 5 februari 2010
Gisteravond heeft de plastisch chirurg gebeld. Hij kon nog niet veel zeggen omdat hij nog niet alle gegevens heeft. Dat ik nog niet op de wachtlijst sta komt omdat er nog geen accoord is van de ziektekostenverzekering. Nou, die komt volgende week woensdag om dat te beoordelen.

Verder had de plastisch chirurg niet de gegevens van het onderzoek dat de chirurg heeft laten doen. De twee gaan vandaag (hoop ik) overleggen en hij belt me daarna terug. Als het vandaag niet lukt dan volgende week maar voor woensdag als Agis langs komt. Nog even geduld dus.
:duimendraaien:

February 4, 2010 om 02:23
jeetje wat een toestanden allemaal weer
word je daar nou niet moe van ? steeds die onzekerheid over dat blok aan je been?
steeds door verbonden worden en niemand die wat weet ...pfff ze zeggen van mij dat ik engelen gedult heb maar hier word ik zelfs een beetje kriegel van..
en gelukkig geen diabetis .... zou er nog bij moeten komen (wat natuurlijk goed mogelijk is ) maar schildklier die niet goed werkt is ook niet niks
weet 3 mensen in mijn omgeving die daar ook mee te kampen en hebben nog al wat last van de bijwerkingen van de medicatie die ze krijgen
je scheint er nogal slaperig van te worden
maar gelukkig is ieder mens weer anders en ieder lichaam uniek

heel veel gedult en succes gewenst
dat je maar snel je volgende doelen mag berijken

:miakoda:
MBS
February 4, 2010 om 03:41
Goeiemorgen,

Nog nooit iemand gesproken die zo snel genezen was van suikerziekte.... Ja, lach er maar om, want het is natuurlijk te treurig voor woorden dat je zoiets te horen krijgt en oja, foutje bedankt, het klopt niet wat er net gezegd is. Maargoed, jij pakt dat (wederom) fier op.

Het zijn erg spannende tijden voor jou nu. Ik vind het erg leuk om mee te lezen ook al ken ik je helemaal niet. Ik heb de filmpjes bekeken, jouw website gezien en ik volg de verhalen. Ik word er soms best emotioneel van, want dan ben ik plaatsvervangend trots op wat je bereikt. Het is niet niks waar jij voor vecht. Ik gun je zo dat dat blok bij je been weg gaat. Wat zal dat paradijslijk aanvoelen straks....

Zet 'm op. Gestaag vooruit is ook vooruit!

Groeten vanuit het Land van Maas en Waal,
Marije
February 5, 2010 om 10:54
Hallo SC,

ik heb heel veel respect voor je gevecht tegen je gewicht... ik zal een kaarsje branden dat alles gaat lukken deze week voor je, sterkte!


hartelijke groet,
February 5, 2010 om 11:19
waw dat is me wat.
en wij maar zeuren over enkele kilo's, het zijn er maar 7 bij mij.
heel veel steun toegewenst je bent op de goede weg volhouden.

heel veel volhouders groetjes,

fanny
February 5, 2010 om 12:39
Veel sterkte en ik hoop dat je de moed houd om je doelen te bereiken!

geniet van de mooie dingen in het leven!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan