Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, January 14, 2010

Superchubby woog op het moment van schrijven 184.00 kg (bmi: 54.94).

Hoog tijd voor een update

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets van me liet horen. Het gaat goed met me. Ik ben heel druk bezig. Zowel op zakelijk als op persoonlijk gebied. Ik ben nog steeds druk bezig met virtuele producten op de markt te zetten en twee boeken af te maken. Het komt steeds dichterbij de lanceerdatum maar de laatste puntjes op de i zetten is lastig blijkt maar weer.

Ook ben ik bezig met mezelf te ontwikkelen door middel van een audiocursus die ik op mijn iPhone heb gezet. Als ik op mijn scootmobiel rondrij dan luister ik naar de teksten en de inspiratie die ik daarvan krijg is enorm! Als ik nu een uurtje of langer rondgereden heb dan voelt dat als zeer productief. Niet alleen heb ik het verkeer goed in de gaten kunnen houden, heb de boodschappen gedaan maar ook volg ik een of mbeerdere lessen waardoor ik als persoon groei. Dat heeft blijkbaar ook effect op mijn uitstraling omdat ik regelmatig aardige mensen tegenkom die erg leuk reageren op me. Dat is zoooo leuk om mee te maken. Als je zelf positief naar anderen bent dan reageren anderen ook zo naar jou toe. Het aloude concept geldt nog van "wie goed doet, goed ontmoet".

Op het lichamelijk vlak heb ik vlak voor de kerst een afspraak gehad met de plastisch chirurg. Die afspraak had ik op verzoek van de chirurg die mijn "blok aan mijn been" wil gaan verwijderen. Omdat er bij die operatie een hoop vel overblijft zal daar een plastisch chirurg bij betrokken worden. Deze aardige man heeft mij onderzocht en vooral veel foto's van mij gemaakt. Van voren, achteren, zijkant en nog meer foto's. De zogezegde voor-foto's. Het "ding" is een heel groot obstakel bij het lopen, staan, zitten en bewegen in het algemeen. Hij was heel positief over de mogelijkheden hiervoor. Hij heeft al vaker iemand in deze situatie gehad en goed behandeld. Dat was heel prettig om te horen. Het Obesitas Centrum Amsterdam heeft zijn naam niet voor niets dat blijkt maar weer. Hij was pro-actief en had het over de te nemen maatregelen. Contact opnemen met de chirurg en de ziektekostenverzekering in verband met de dubbele ingreep. Hij probeerde diezelfde dag nog contact te krijgen maar dat lukte toen niet. Het was toen de laatste dag van hem voor zijn kerstvakantie. Daarna zou hij overleggen met de chirurg over de ingreep en de te nemen stappen. Ik heb daarover nog niets gehoord. Ben wel heel benieuwd uiteraard. Er zijn geen wachtlijsten in dit ziekenhuis dus dat kan al vrij snel zijn. Spannend :-)

Het programma Netwerk heeft van de tocht naar het ziekenhuis, de onderzoeken opnamen gemaakt. Een aantal van deze beelden hebben ze gebruikt voor de eindejaarsuitzending. Je kunt het nog terugzien op de site van Netwerk.

Wat interessant is om te zien is het verschil in de snelheid waarmee ik van het bed naar buiten loop. Dat is in een paar maanden echt veel verbeterd. Daar heb ik dan ook veel aan gedaan. Elke dag doe ik mijn loopoefeningen en andere fitness waardoor ik meer conditie krijg. In plaats van de 10 meter die ik voor de operatie kon halen met moeite, loop ik nu al 175 meter. Met nog niet eens zoveel ademnood op het eind. Dit is een voortdurende strijd om meer mobiliteit. Het grote obstakel hiervoor is toch echt het blok aan mijn been. Met een gewicht van ruim 40 kilo hangt, trekt en bengelt dat aan de binnenkant van mijn rechterlies. Daar moet ik mijn benen letterlijk omheen.

Op dit moment ben ik met de operatie al een heel eind gekomen. Ik ben al meer dan de helft van mijn overgewicht kwijt. Dat is een enorm gewicht en prestatie. Met de operatie als hulpmiddel ben ik in staat geweest om ongeveer 120 kilo kwijt te raken. Dat is ongeveer hetgeen verwacht mag worden als resultaat. De volgende fase is niet vermindering in eten, maar vermeerderen van bewegen. Meer verbranden dus. Echter dat gaat nogal lastig als je zo'n groot blok aan je been hebt hangen. Vandaar mijn op en neer bewegingen in mijn gewicht de afgelopen paar maanden. Bij mij is dat niet in onsjes maar in vele kilo's per week. De ene week 7 kilo erbij, dan in 1 week 8 kilo eraf. Het is door het volhouden van het grote plan en van het eetritme en eetgewoonten dat ik het gewicht op een plateau weet te houden en dat het niet omhoog schiet als een jojo. Daar ben ik best trots op.

De volgende fase is dus meer bewegen. Zodra het blok aan mijn been eraf is zal dat een groot stuk beter gaan. Dan kan ik weer "normaal" rechtop staan en lopen. Dan kunnen mijn benen weer tegen elkaar aan staan in plaats van in een grote A-stand. Ik kan haast niet wachten tot dat gebeurd! Moet je me daarna eens zien lopen! Yes, I can!

:superchubby:

Update 22 januari 2010:
Ik heb net contact gehad met het Lucas Andreas ziekenhuis. De chirurg, dokter van Wagensveld, belt mij op 2 februari op om door te spreken hoe het verder gaat met de operatie. Ik kan haast niet wachten! Ben héél benieuwd.

January 15, 2010 om 02:03
Heej,

ik kwam je tegen omdat je reageerde op een nieuwtje.
ik vind je echt ontzettend moedig! Er is echt een eeeeenoooorrrmm verschil als ik zo je foto's bekijkt :D je mag echt trots zijn op jezelf! 116 kilo eraf waw :)

Ik kan nog maar 1 ding zeggen : doe zo verder !

Groetjes,
:belle:
Charlotte
January 15, 2010 om 04:58
goedemorgen Eric

heb even de filmpjes bekeken
en je kan het inderdaad goed zien hoor

ik hoop dat je snel geopereerd kan worden
en dan op naar de 4 daagse van nijmegen

ook leuk om je stem nu bij het plaatje te hebben

:liesbeth1960:
MBS
January 15, 2010 om 07:25
Hallo Eric,

Het is zo prachtig om te zien hoeveel beter jij al in jouw vel zit! Ik wens je een operatie op heel korte termijn, zodat je zonder die bult van 40 kilo veel meer bewegingsvrijheid krijgt. Dat zal een positieve invloed hebben op jouw bewegingspatroon en dus op jouw gewicht. Over een poosje stap je weer dagelijks onder een warme douche. Is dat even een zalig vooruitzicht??!!!

Succes verder!

Marije
January 15, 2010 om 12:55
Hoi Eric,

Super gewoon! Ik volg je al járen en nog nooit heb je zó goed in je vel gezeten als nu. Ik ben blij voor je. Ben enorm benieuwd wat er gebeurd nadat je van je vel en je cyste verlost bent. Dan heb je zóveel bewegingsvrijheid, kun je zoveel bewegen .... voor je het weet zweef je! :-)
Ik blijf je volgen en ik blijf mijn vingers gekruist houden.

Liefs,
Joke
Onbekend
January 15, 2010 om 17:06
Lieve Eric,
Geweldig, dat het goed met je gaat. Dat zal dan wel aan je uitstraling te zien zijn. Als je positief naar mensen toe bent, zijn ze dat vaak ook naar ons, ik ervaar dat zelf ook.
Gut dat dat ding 40 kg weegt, daar schrok ik van, ik dacht 15 a 20 of zo en dacht, dat hij in november al was verwijderd, wat moet je een geduld hebben, maar het zal zeker beloond worden en na de operatie(s?) ben je 40 kg lichter, tig pond vel eraf, ...gut je kunt als de wond genezen is weer normaal en verder lopen. Je bent al zoveel kilo kwijt!!
Heb toen Netwerk gezien. Interessant!
Veel succes met alles!! groetjes Kitty
January 15, 2010 om 20:55
Hallo Eric,

Zo af en toe kijk ik even op je profiel en je blijft me steeds verbazen. Wat een doorzettingsvermogen! Geweldig man! :okidoki:

Je verhaal is o zo herkenbaar voor mij. Toen ik in oktober 2008 zo rond de 170 kg zat was ik blij dat ik van de bank op kon staan om naar de WC te lopen. En ik kon de dingen alleen nog maar per rolstoel of scootmobiel doen. Die beperking van mobiliteit is erg frustrerend. Van 10 meter naar 125 meter. Ik heb die uitzending van Netwerk gezien en ik kan me voorstellen dat je jezelf geweldig gaat voelen.

Ik blijf je verhalen met interesse volgen!
:bigrat:
January 16, 2010 om 05:56
Hallo Eric,

Wat fijn dat de chirurg je serieus neemt en je wilt opereren. Ik hou je blog in de gaten en hoop gauw te lezen dat de operatie achter de rug is. Na die operatie ben je ook meteen 40 kilo lichter. Dat kunnen er maar weinig je na doen. Heel veel sterkte en hou vol hoor! Je bent een inspiratiebron voor velen.
Liefs
Olga
January 16, 2010, gewijzigd door BigRat op January 16, 2010 om 19:40
Hoi Eric!

Dank je voor de aanmoedigende woorden in mijn dagboek!

Je zit eigenlijk nog maar 11 kg boven het gewicht waar ik mee begon. Ik heb weliswaar 165 ingevuld als startgewicht, maar ik woog meer. De weegschaal kon toeniet meer aangeven... :scale: Nog even en je zit op mijn traject ;)

Ook leuk dat je naar de foto's hebt gekeken. Die ene bij de klimwand moet je met een korrel zout nemen, ik kwam niet hoger dan een meter. Maar als ik onderweg een uitkijktoren. klimrek of redelijke boom zie van waaraf/uit ik een mooie foto kan maken dan moet ik die gewoon beklimmen ;) Ik duik ook rustig een inderspeeltuin in om te schommelen :cool05:

Het lijkt mij écht hartstikke leuk om gezamenlijk eens de natuur te verkennen. We hebben dat deel van Nederland nog niet gehad. Hoe groot is de actieradius van jouw :scootmobiel: en kan ie ook over de wat hobbeliger bospaden? In de zomer maken Mar (mijn wederhelft) en ik heel veel tochten van ca. 25 - 45 km met de scoot. Over verharde paden, maar soms maken we ook een "challengeroute" over wat moeilijker stukken waarbij we af en toe van de scoot moeten en creatief dat ding over of langs een hindernis (boomstam over het pad, mulle zandweg of opeens helemaal geen pad meer...) moeten zien te krijgen ;) Het afgelopen jaar zijn we voor het eerst ook drie keer wezen kamperen in een tentje. Lekker primitief.

Maar wat kun je intens genieten van die 175 meter die je hebt kunnen lopen hè? Voor een ander is zoiets misschien doodnormaal, maar voor ons is het alsof we een marathon hebben uitgelopen!

Op ons fotoalbum op Picasaweb kun je nóg meer foto's zien en daarin zie je ook heel duidelijk de ontwikkeling en de vermagering.

Goed, ik ga nog even slapen en dan straks weer gezellig boogschieten op de club.

Succes en nog een fijne zondag!
:bigrat:
January 19, 2010 om 04:22
Wow dus eigenlijk kan je 175 meter lopen met een gewicht van 40 kg extra (en dan nog op een vervelende plaats!).
Ik zie mezelf niet lopen met 40 kg! Ik krijg het niet eens van de grond denk ik!
Ik duim voor je opperatie!
January 19, 2010 om 09:35
Wat hoop ik voor je dat er binnenkort goeie berichten te melden zijn over die bult op je been! Wat duurt wachten soms lang he?
Voor mijzelf geldt dat ik - eindelijk - kan gaan toewerken naar de operatiedatum, de verzekering is akkoord en ik sta op 4 februari as. op de agenda in Dendermonde voor de 1e fase DS. Ben heeeeeel bang. Maar ik ga het wèl doen.
Iets anders: hoor jij nog wel eens iets van Karianne? Ze is zowel hier als op het wls forum totaal uit de lucht. Jammer vind ik dat. Natuurlijk moet iedereen z'n eigen keuzes maken voor wat betreft dagbesteding maar als iemand maanden heel intensief aanwezig is geweest wil je zo graag weten hoe het verder gaat. Mocht jij haar wel eens spreken, doe haar de groetjes!
Wuif!
Angelique

Onbekend
January 21, 2010 om 12:58
:wave:

:respect:

Hoi hoi

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik al vaker langs je profiel ben gekomen, maar alleen maar foto's heb gekeken. vandaag kwam ik je een paar keer tegen op het ruzieforum... tenminste dat er over je gezeken wordt. mmmmhhh dit komt er anders uit dan ik bedoel. laat ik het zo zeggen dat ik dit keer naar je profiel ben gegaan om je een berichtje te sturen!!

Ik hoop van harte dat je hier boven kunt staan. Dat zijn (zoals ik het zo snel heb gezien) alleen maar mensen die maar 5 kg hoeven af te vallen. eerlijk is eerlijk 5 kg doe je met twee vingers in de neus (met alle respect voor mensen die er maar zo weinig af hoeven te krijgen), twee weken sonja bakker of 1 week south beach dieet. die mensen die over je zeiken moet een schop onder de kont krijgen of :spank:.

Ik heb diep :respect: voor je. En de manier hoe je het gedaan hebt is absoluut niet van belang. Ik heb enorm veel moeite gehad met mijn (bijna) 30 kg laat staan meer dan 100 kg.

Ga vooral zo door!!!! Je bent een winnaar. :applaus::applaus::applaus::applaus::applaus::applaus::applaus::applaus::applaus:

Ik las iets over Rijnstate ziekenhuis. Woon je (in de buurt) van Arnhem?

Mijn zinskeuze is misschien niet helemaal goed, maar ik ben op dit moment erg moe en behoorlijk ziekjes. Ik bedoel het goed!!!

Nogmaals: :gazodoor::wave02:
January 22, 2010 om 05:51
Hoi Eric,

Heb jij misschien reacties verwijdert uit mijn column?
Graag jouw antwoord!

Groetjes
biebs
January 22, 2010 om 06:15
Hoi Biebs,

:datmeenjeniet: He? Ik heb geen reacties verwijderd uit andere columns of artikelen. Ik wist niet eens dat dat kon. Alleen bij mijn eigen artikelen/columns/blogs voor zover ik het weet.

:zucht2: Word ik weer ergens van beschuldigd? Ik kan wel raden door wie. Maar dat maakt niet. Ik heb in ieder geval sinds het hele gedoe met mijn artikel (die ik wel verwijderd heb) niets meer gedaan hier op :valtaf3:

Ik neem even een rustmoment hier op de site vanwege juist dit soort hysterie. Vervelend voor je dat er reacties verwijderd zijn. Hoop dat het niet slecht voor je uitpakt. Het zal wel niet geloofd worden, maar ik heb het niet gedaan.

Groetjes,
Eric
January 22, 2010 om 06:29
O, je hebt ook hier geantwoord zie ik.
Ja er zijn reacties weg uit mijn column........
Meerdere zelfs als ik het zo begrijp.
Omdat ik het antwoord kreeg van de redactie dat columnisten overal reacties kunnen verwijderen ook blijkbaar bij andere columns van andere schrijvers mijn vraag aan jou....

Bedankt voor je antwoord.

groet
biebs
MBS
January 22, 2010 om 12:40
Hoi Eric,

Ook ik ben heeeeel benieuwd hoe het verder zal gaan met de voorbereidingen voor de operatie. Ik duim voor je dat jij huppelend de lente in kan!!!

Zet 'm op! Je doet het hartstikke goed. Ik blijf je met plezier volgen...

Groetjes,
MBS (Marije)
Onbekend
January 23, 2010 om 00:50
:bloemetje:Beste Eric,
Heel veel succes met het wachten op de volgende afspraak.
Maar wat er gebeurt op het forum, is ver beneden peil en het is niet van de laatste maanden.
Sterkte ermee hoor!! liefs Kitty
January 25, 2010 om 07:41
Heyhey,,

Ik wilde even zeggen dat ik het ontzettend knap vind dat u zoveel bent afgevallen. Zelf kom ik van de 180 kilo af en ben ik inmiddels ruim 30 kilo kwijt sinds 11 11 09. Heel veel succes met het afvallen en ga vooral zo door. Als dat blok dalijk weg is scheelt dat alweer zoveel.

Groetjes Angela
January 27, 2010 om 09:45
Eric ga zo door! TOPPER!

:jeffery:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan